Research group “Foundations of Law and Finance” starts on 1 November

The research group “Foundations of Law and Finance”, funded by the Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) with approx. 3.1m euro, will formally begin with a kick-off event on 1st November. Two keynote speakers, Martin Hellwig (formerly Director of the Max Planck Institute for the Study of Collective Goods) and Klaus J. Hopt (Max Planck Institute for Comparative and International Private Law) will discuss the challenges of interdisciplinary research by lawyers and economists. The research group is led by Rainer Haselmann and Tobias Tröger, both of Goethe University and LOEWE Center for Sustainable Architecture for Finance in Europe (SAFE).

The group will bring together economists, lawyers and political scientists to analyze the impact of institutional and regulatory frameworks on financial market decisions and outcomes.

If you are interetested in attending the public event on November 1st at 6 pm at the House of Finance, Campus Westend, please register here.

Die Frankfurt Alliance feiert!

Jetzt schon im Terminkalender notieren: Das Wissenschaftsfestival findet am Samstag, 28. September 2024, auf dem Frankfurter Roßmarkt statt. Die Vorbereitungen

Der Kopf kommt ins Herz

Neubau der Universitätsklinik schafft Synergien Das Universitätsklinikum Frankfurt hat den zweiten Bauabschnitt seines umfangreichen Erweiterungsprojekts abgeschlossen. Auf einer Fläche von

»Frankfurt ist meine Heimat«

Nachruf auf Dr. Rolf-E. Breuer Die Goethe-Universität trauert um einen ihrer herausragenden Unterstützer und eine ihrer prägendsten Persönlichkeiten – Dr.

Die Frankfurt Alliance feiert!

Der Kopf kommt ins Herz

»Frankfurt ist meine Heimat«

Lemuren-Laute und Giraffen-Gewohnheiten

Tierische Verhaltensforschung mit Software und KI Die faszinierende Welt der Zootierbiologie profi tiert zunehmend von innovativen Technologien wie der Künstlichen